Trumstockar

Här hittar du de trumstockar Headhunters erbjuder, Maple och Hickory. Båda med och utan gummigrepp! Grip Control finns för Maple och Hickory samt Extreme Grip för Hickory Classic Serien.

Hickory är antagligen det vanligaste träslaget i trumstockar. Jag har alltid spelat på hickory tills jag fick  ett par Headhunters Maple i händerna. Då hittade jag för första gången ett par stockar som gav mig ett distinkt ljud men inte lika starkt som hickory vilket gav ett bättre ljud i replokalen och för spelningarna på de små ställena.

Kul att veta. (Taget från Wikipedia):

"Med benämningen hickory avses vanligen virket, som också ibland kallas Amerikansk valnöt. Beteckningen hickory är kollektiv, då virket erhålls från flera lika arter, men gemensamt för alla är virkets höga elasticitet. Det är relativt hårt, jämnt, segt och lätt att bearbeta, samt mycket hållbart. Färgen växlar från ljust till mörkt brunt. För tillverkning används endast virke från äldre träd, som i regel har mörk kärnved.

- Hickory användes förut till skaften i golfklubbor (numera stål/titan).
- De flesta trumpinnar är också gjorda av hickory liksom vissa skaft till yxor.
- Hickoryträ används ofta vid grillning för att ge en rökdoftande smak.
- Förr använde man hickoryträ när man tillagade plankstek, men numer används ek eftersom det har bättre hållbarhet.
- Skidor gjordes tidigare ofta av hickory.
- Hickory användes tidigare ofta jämte ask och andra träslag i tennisracketramar."

Gummigreppet som finns på dessa är olikt de jag har testat tidigare vilka mer har fastnat i handen än hjälpt mig att inte tappa stocken under spelning. Greppen på Headhunters stockarna ger ett grepp som gör att jag inte tappar stocken men samtidigt håller gummit inte fast handen mot stocken utan låter fortfarande stocken glida i handen. Jag har fastnat för och spelar numer, eller just nu då det finns många Headhunters stockar att testa,  med Maple Grooves A med Grip Control.

Maple A Grip
Maple A Grip Control

//Magnus

Grip Control
För många år sedan doppades trumstockarna i en gummiblandning. Idag använder några av de främsta trumstockstillverkarna denna metod. Nu, på grund av hälsorisker, miljöhänsyn och hållbarheten med denna metod har Headhunters gått vidare från dopp-metoden. De nya greppen ger dig den ultimata komforten och prestandan utan att kompromissa med kontakten mot handen. Det unika korsmönstret ger ett säkert och bekvämt grepp som inte slits ut. Det kommer att överleva alla andra grepp på marknaden.
Grip Control finns tillgänglig till alla trumstocksserier.

Extreme Grip
Extreme Grip är det ultimata vad gäller grepp och komfort. När du som trummis kämpar med svettiga händer och behöver extra säkerhet från ett premiumgrepp, så är detta lösningen. Extreme Grip använder det unika dubbelkors mönstret från Grip Control men "X" mönstret är starkt rött och ligger kännbart högre än den mjukare underliggande svarta basen. Detta skapar en textur som en trummis i behov av extra bra grepp kommer att uppskatta! Liksom Grip Control, är Extreme Grip ett långvarig hållbart val som slår det mesta du prövat!
Extreme Grip, finns endast tillgängligt till Hickory Classic serien.

Hickory 5AS Exreme Grip
Hickory 5AS Exreme Grip

Läsvärt om Headhunters trumstockar